Gyvūniniai riebalai/taukai

Ar tikrai gyvūniniai riebalai ( Gyvūniniai riebalai/taukai) blogesni už augalinius?

Jau kurį laiką visuomenėje vyrauja būtent tokia nuomonė. Ir maisto pramonėje siūloma praktiškai visais atvejais rinktis augalines alternatyvas. Pagrindinė to priežastis yra argumentas, jog pastarasis variantas nesikaupia mūsų organizme. Todėl valgydami net ir pakankamai riebų augalinės kilmės maistą nepriaugsime svorio. Tame yra kažkiek tiesos, tačiau viskas tikrai nėra taip jau paprasta. Kadangi net ir naudojant maisto gamybai gyvūninės kilmės riebalus galime išvengti jų kaupimosi organizme, jeigu jų kiekis nebus pernelyg didelis. Tai reiškia, kad paprasčiausiai nereikėtų piktnaudžiauti tokiu maistu. Tačiau kažkokių kitų neigiamų padarinių jie tikrai neturi ir yra netgi naudingi organizmui kaip pakankamai geras energijos šaltinis. Taigi, negalima taip kategoriškai teigti, jog pastaroji medžiaga yra blogesnė už augalinės kilmės alternatyvą. Ir labai svarbu suprasti, kodėl kartais siūloma vienus gaminius ar produktus pakeisti kitais. Kadangi mityba turėtų būti įvairi bei pilnavertė.

Tinkama mityba – geros savijautos garantas

Neretai žmonės įvairius negalavimus priskiria atsitiktinumui, tačiau tik labai retais atvejais sveikatos problemos neturi priežasčių. Ir dažniausiai jos ilgą laiką būna ignoruojamos, kol nesusiduriama jau su realiais simptomais. Tačiau kartais tuomet jau būna vėlu kažką keisti, todėl labai svarbu imtis prevencinių priemonių. Viena iš tokių būtų tinkamas maistas. Ir tikrai nereikėtų vadovautis tuo, jog, pavyzdžiui, gyvūniniai riebalai ( Gyvūniniai riebalai/taukai) nėra tinkami organizmui ir privalu jų vengti. Kadangi taip galima pasakyti vos ne apie kiekvieną produktą. Kadangi valgant pastoviai ir didelį jo kiekį dauguma tikrai nebus naudingi.

Kokiuose produktuose dažniausiai sutinkami gyvūniniai riebalai ( Gyvūniniai riebalai/taukai)?

Praktiškai visi mitybos specialistai bei dietologai sutinka, jog labai svarbu domėtis tuo, ką valgome. Kadangi kartais iš pirmo žvilgsnio sveikai atrodantis produktas sudėtyje gali slėpti ir gana neigiamą poveikį turinčių medžiagų. Ir atvirkščiai, kartais vengiame tam tikrų gaminių, bet iš tikrųjų jie nėra kenksmingi. Prie pastarųjų galėtų būti priskiriami ir šie riebalai, kurie kartais laikomi ne itin sveiku pasirinkimu. Tačiau geriausiai tą paneigiantis pavyzdys galėtų būti žuvis ir jos produktai, kurie organizmui yra netgi labai svarbūs. Lygiai panašiai yra ir su mėsa, kurioje natūraliai šių medžiagų nebus per daug, tačiau tikrai didelį jų kiekį gali turėti kai kurie jau pusiau paruošti gaminiai. Todėl norint iš tikrųjų sveikai maitintis reikėtų nevengti kažkokių konkrečių produktų ar medžiagų, tačiau domėtis jų sudėtimi. Ir taip pat reikėtų žinoti gana svarbią taisyklę, kad praktiškai joks maistas nėra kenksmingas, jeigu jo nevalgome pernelyg daug. Dėl šios priežasties netgi augalinės kilmės alternatyvos kartais gali turėti neigiamų padarinių, nors yra laikomos pakankamai sveikais produktais.